Про це повідомляє НВ. 

Як повідомляється, депутати Європарламенту виступили з критикою своїх колег, які сприяють російській пропаганді. Так, один із депутатів закликав перестати «підтримувати» російські ЗМІ за допомогою «парламентської інфраструктури».

«Я хотів би зауважити, що, як Європейський парламент, ми могли, можливо, для початку зайнятися нашими власними справами і поліпшити наше становище. У 2017 році я помітив, що деякі наші члени використовують технічну інфраструктуру цього парламенту, щоб просувати обговорення та інтерв'ю на підтримуваних Кремлем каналах, таких як Russia Today», - сказав він.

За його словами, необхідно відмовитися від підтримки цих ЗМІ за допомогою парламентської інфраструктури.

«Я не впевнений, чи можна, з одного боку, критикувати кампанію з дезінформації, підтримувану російськими ЗМІ, а з іншого боку - підтримувати ці ЗМІ за допомогою нашої власної парламентської інфраструктури. Це непослідовні дії і ці дії треба припинити», - додав депутат.

Як підкреслив інший член ЄП, RT і Sputnik сприяють поширенню дезінформації.

«Ми готували доповідь у Євросоюзі з пропаганди. Я уважно вивчав це питання і стало зрозуміло, що такі ЗМІ, як Sputnik і Russia Today, сприяли поширенню недостовірної інформації. І саме уявлення, що Кремль схильний використовувати для цих цілей Russia Today - ніким не заперечується. Ми повинні мобілізуватися», - зазначив він.

Ще один депутат у ході засідання заявив, що зазначені російські ЗМІ дуже небезпечні, а «політично незалежні новинні джерела поступово зникають».

У жовтні 2017 року голова МЗС Британії Борис Джонсон назвав «ганьбою» той факт, що члени Лейбористської партії готові виступати на телеканалі RT.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ