Відомий український виконавець, лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук присвятив пост у Twitter пам’яті генерал-майора Максима Шаповала.

«Вчора поховали українського героя, розвідника генерал-майора Шаповала. Дуже трагічна історія. Ще більшого трагізму їй надає той факт, що ця жертва війни з зовнішнім ворогом, як і тисячі інших жертв, є, насправді, прямим наслідком війни з ворогом внутрішнім», –пише Вакарчук.

Разом з тим, на думку артиста, «у цього ворога є багато «позивних»: корупція, невігластво, байдужість, малодушність, вузьколобість, жадібність тощо».

«Але «справжнє ім'я» цього ворога – недовіра. Тільки поборовши недовіру – в себе, в свої власні сили, в своїх братів і сестер, в своє майбутнє – ми зможемо вирватися з зачарованого кола історії, в якому крутимося вже сотні років. Переможемо недовіру – переможемо всіх ворогів, якими б сильними і страшними вони не були», - каже Вакарчук.

 

 

 

Як уже писав Вголос, працівник Головного управління розвідки Міноборони полковник Максим Шаповал був командиром першої групи спецназу, яка звільняла донецький аеропорт 2014 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ