Про це, а також про останні зміни в сервіс-бригаді жіночої збірної України з біатлону, розповів президент Федерації біатлону Володимир Бринзак в інтерв’ю XSPORT.ua.

«Віталій Руденчик залишив команду. Тепер у нас працюватиме сервісмен зі Словаччини Отченаш - батько біатлоніста Мартіна Отченаша. Він довгий час працював зі збірною Словаччини. Крім цього, до команди прийшли російські сервісмени Віролайнен та Медведєв. Також продовжить працювати український фахівець Сергій Михайленко.

Допомагатиме команді, напевно, і українська лижниця Валентина Шевченко. Вона допомагатиме дівчатам у відкатці лиж перед стартами, а молоді - ставити правильну техніку лижного ходу.

Якщо в національній команді буде тільки Прокунін і Лесніков, то, можливо, шукатимемо ще тренера зі стрільби. Якщо залишаться Махлай і Шамрай, то такої необхідності немає. Вони досвідчені фахівці і зможуть допомогти дівчатам зі стріляниною. Все буде відомо після першого збору в Чернігові», – сказав Бринзак.

Перший збір жіночої команди з біатлону розпочнеться в Чернігові 21 травня. За його підсумками буде затверджений остаточний склад основної збірної, а також команди Б, якщо буде необхідність в її створенні.

Нагадаємо, що старшим тренером жіночої збірної України з біатлону призначений російський фахівець Андрій Прокунін. Допомагатимуть йому в тренерській роботі екс-тренер збірної України і Казахстану з лижних гонок Валерій Лесніков, а також досвідчені фахівці Григорій Шамрай і Володимир Махлай. Шамрай і Махлай, в разі створення команди Б, можуть залишити основну збірну.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ