Учасники наради заслухали інформацію про наявність співфінансування у районному і базових бюджетах на реалізацію обласних Програм та Проектів у 2013 році. Цьогоріч співфінансування передбачено для реалізації Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку на 2011-2015 роки та Програми розроблення містобудівної документації у Львівській області на 2011-2015 роки, а також для реалізації трьох проектів: Проекту ЄС-ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", Проекту Українського Фонду соціальних інвестицій "Сприяння розвитку соціальної інфраструктури" та Проекту міжнародної технічної допомоги.

В межах Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку на 2011-2015 роки практично усі районні бюджети передбачили кошти на співфінансування цієї програми, окрім Стрийської та Сколівської районних рад. Також не передбачили кошти на співфінансування цієї програми міста Львів, Стрий та Моршин.

Валерій П'ятак відзначив, що семінари з головами місцевих рад щодо участі в обласному конкурсі мікропроектів на 2013 рік, які проводила обласна рада, мали позитивний ефект — сільські і селищні ради передбачили в своїх бюджетах кошти на співфінансування Програми.

Щодо співфінансування Програми розроблення містобудівної документації у Львівській області на 2010-2015 роки, то лише окремі районні ради передбачили на це кошти: Городоцька – 62,6; Золочівська – 50,0; Самбірська – 200,0; Сокальська – 44,0; Старосамбірська – 50,0; Стрийська – 50,0; Турківська – 35,0.

Що стосується міст обласного значення, то співфінансування в реалізації цієї Прогами передбачили лише у міських бюджетах Самбора – 369,29; Дрогобича – 99,0; Моршина – 105,0; Нового Роздолу – 100,0.

На реалізацію Проекту ЄС-ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", в 2013 році практично всі учасники проекту заклали кошти на співфінансування, окрім Сколівської районної ради.

За результатами наради Валерій П'ятак дав доручення повторно звернутися до районних рад та рад базового рівня щодо уточнення показників бюджетів на співфінансування Програм та Проектів і скерувати копії рішень про прийняття місцевих бюджетів в обласну раду.

"Наявність коштів в бюджетах базового рівня – це необхідна умова для співфінансування Програм і Проектів з обласного бюджету, — зазначив Валерій П'ятак. — Ще є час і місцеві ради можуть виправити ситуацію".

Також Валері П'ятак дав доручення підготувати нараду з переможцями 2-го етапу конкурсного відбору проектів у рамках Програми "Польща-Білорусь-Україна 2007-2013" і підготувати звернення до заступника голови комітету Верховної Ради України з питань бюджету Ярослава Дубневича та заступника голови комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Олега Панькевича щодо сприяння у виділенні коштів з державного бюджету для співфінансування проектів міжнародної технічної допомоги на Львівщині.

 

 

Довідка

 

Програма проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку на 2011-2015 роки.

Відповідно до рішення про обласний бюджет Львівської області на 2013 рік на реалізацію програми передбачено 5 млн грн (2 млн грн. – галузь освіта, 2 млн грн – інші пріоритети, 1 млн грн. – народні доми).

Програма розроблення містобудівної документації у Львівській області на 2010-2015 роки.

Відповідно до рішення про обласний бюджет Львівської області на 2013 рік на реалізацію програми передбачено 1 млн грн.

Проект ЄС-ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду".

Співфінансування компоненти "Відтворення методології" у 2013 році здійснюватиметься з 2 млн грн "інші пріоритети" Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку в сумі 476 тис грн.

Співфінансування проектів міжнародної технічної допомоги.

Пункт 14.4 рішення обласної ради від 28.12.2012 № 664 "Про обласний бюджет Львівської області на 2013 рік"

За необхідності будуть виділятися кошти з обласного бюджету на забезпечення співфінансування програм і проектів міжнародної технічної допомоги, у тому числі шляхом перерозподілу видатків резервного фонду та інших запланованих видатків.

У 2013 році, у межах першого набору Програми "Польща – Білорусь – Україна" будуть реалізовуватися 21 проект. Учасники трьох проектів в межах першого набору звернулися з проханням дофінансування з обласного бюджету:

- Старосамбірська міська рада (Покращення привабливості регіонів Бещад і Старого Самбора спільними заходами у транспортній інфраструктурі) – 2 млн грн (хоча їх частка складає менше 1,9 млн);

- Яворівська районна рада та Новороздільська міська рада (Розвиток підприємництва шляхом формування інвестиційно привабливих територій в Любачові і рекультивація деградованих територій Яворова і Нового Роздолу) – 570 тис грн.

- Городоцька міська рада (Розвиток партнерської співпраці в напрямку покращення інфраструктури захисту навколишнього середовища в селищах Пораж і Загуж в Польщі та в місті Городок в Україні, йдеться про каналізування житлових мікрорайонів) – 1 млн 389 тис грн.

Також кошти просять інші учасники Програми:

- Новояворівська районна лікарня ("Створення умов для використання спільного досвіду Центру медичної опіки в Ярославі та Новояворіської районної лікарні" – 1,2 млн грн.

- Глинянська міська рада (Запровадження енергозберігаючих технологій у Глинянській лікарні") – 200 тис. грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ