Про це інформує прес-служба Львівської облради.

У засіданні взяли участь голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Ярослав Качмарик, виконавчий директор Обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» Сергій Купчак, виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» Галина Литвин, керуючий справами обласної ради Євген Захаревич та керівники профільних відділів обласної ради.

Виконавчий директор Обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» Сергій Купчак інформував про план роботи асоціації на 2013 рік. Учасники наради висловили низку зауважень та пропозицій до цього плану. Так, зокрема, Валерій П'ятак рекомендував активізувати роботу з депутатами Верховної Ради України від Львівщини для реалізації цілей та завдань асоціації, а також налагодити співпрацю з аналогічними асоціаціями інших областей. Протягом кількох днів асоціація має подати доопрацьований план роботи з врахованими зауваженнями. Ярослав Качмарик рекомендував виконавчому директорові оптимізувати видатки на утримання працівників.

Також учасники наради заслухали інформацію Галини Литвин про участь Львівщини в міжнародних проектах та програмах та план діяльності організацій у березні-квітні 2013 року. Зокрема йшлося про участь представників Карпатського Єврорегіону у робочій групі з питань планування нової Програми транскордонної співробітництва Польща – Білорусь – Україна з 2014 року, стан оцінки проектів у рамках існуючої Програми та підготовки проекту у рамках Всеукраїнського конкурсу, оголошеного Фондом сприяння місцевому самоврядуванню.

За підсумками наради Валерій П'ятак ініціював проведення зустрічей з експертами у галузі транскордонної співпраці з метою розробки пропозицій від Львівської області щодо реалізації Програми транскордонної співробітництва Польща – Білорусь – Україна у наступній фінансовій перспективі ЄС 2014 – 2020 років та робочої групи з питань розробки проекту, що має на меті залучення ресурсів трудових мігрантів у економіку області.

ІА "Вголос": НОВИНИ