Про це інформує прес-служба Львівської обласної ради.

Карту створено з метою популяризації України в світі, формування інвестиційної привабливості українських регіонів та розширення можливостей для оперативного ознайомлення інвестора з об’єктами для інвестування.

Виступаючи перед учасниками презентації Валерій П’ятак наголосив на тому, що, реформи та інвестиції – це два взамопов’язані параметри: якщо не будуть проведені реформи, то не буде інвестицій. А не буде інвестицій, тоді ніякого поступу вперед не буде.

Заступник голови Львівської обласної ради зазначив: „Питання миру – це актуально. Але це не означає, що поки йде війна, ми повинні чекати. Ми повинні ще швидше працювати над реформами. Саме так Львівщина позиціонувала себе  від початку економічної кризи, зараз позиціонує, тому що ми розуміємо зараз інвестори не йдуть, може й через рік не прийдуть, але ми повинні готуватись до цього. Ми приступили до модернізації своєї стратегії, стратегії розвитку Львівщини до 2027 року.  Попередня стратегія була до 2015 року. Її ключовими речами є стандартні речі, це серйозний детальний аналіз ситуації, аналіз потенціалу Львівщини, це насамперед формування  довгострокових операційних програм, це визначення ключових стратегічних проектів, які в нас є і як ми їх будемо реалізовувати.

Валерій П’ятак зупинився на активах, зроблених за попередні роки. Першим він назвав актив Євро 2012, який, на йому думку, Львівщина  використала сповна, зреалізувала успішно, вдосконаливши, модернізувавши інфраструктуру. „Найважливішим є те, що ми навчились проектному менеджменту, навчилися, як треба працювати”, – наголосив заступник голови Львівської обласної ради.

Серед інших активів він назвав  програми місцевого розвитку, які ініціювала Львівська обласна рада, враховуючи європейський досвід та принцип, закладений у цей досвід. Це принцип співфінансування місцевих громад. За такими принципами на Львівщині реалізовується програма енергозбереження, програма мікропроектів  місцевого розвитку, програма, спільна з Фондом соціальних інвестицій. Ці та інші програми сьогодні дають дуже позитивні результати.

У своєму виступі заступник голови Львівської обласної ради виокремив такі галузі Львівщини, у які можна вкладати інвестиції. Це вугільна галузь, дорожна галузь, енергоефективний кластер, ІТ-технології, туристичний кластер, нова індустрія через індустріальні парки.

Валерій П’ятак переконаний, що децентралізація влади, яка сьогодні передбачається, а насправді буде реалізована з 2016 року, повинна не просто забезпечити автоматично перехід з однієї структури в іншу, а сформувати нові підходи на нових принципах, нових критеріях. Будуть набрані нові функціональні люди, які зможуть швидко і якісно зреалізувати поставлені завдання як на центральному, так і на місцевому рівнях.

ІА "Вголос": НОВИНИ