Про це повідомляє «Цензор.НЕТ» з посиланням на «Грузія Online».

Заяву польський депутат Малгожата Госевська написала на своїй сторінці в «Facebook» на грузинській мові.

«Повідомляємо, що, незважаючи на інформацію, що поширилася в грузинських медіа, жодна з державних установ Польщі не отримувала лист про екстрадицію колишнього президента Грузії М.С. Пане президенте Саакашвілі перебуває в Польщі як друг Польщі і поляків, а влада і громадяни Республіки Польща ставляться до нього з тією повагою, яку заслуговує політик, який зіграв істотну роль у встановленні дружніх відносин між Польщею та Грузією.

Додам, що президентство Міхеїла Саакашвілі заслужило високу оцінку в Польщі як за публічні – політичні – економічні реформи, так і введення Грузії в сім'ю країн NATO і UE, а також за продовження того шляху, який в майбутньому повинен завершитися членством в євроатлантичних структурах.

Доброзичливість і повага, якими пройняті поляки щодо Міхеїла Саакашвілі, є загальними і не залежать від внутрішніх поділів або політичних симпатій. З урахуванням всього цього, думаю, що при будь-якій дії стосовно колишнього президента Грузії необхідно досконально проаналізувати ситуацію, щоб не були прийняті такі рішення, які не будуть схвалені в Польщі», – пише депутат Малгожата Госевська.

Як писав «Вголос», лідер «Руху нових сил» Михайло Саакашвілі, який наразі перебуває в Польщі, збирається зустрітися з громадянами України.

ІА "Вголос": НОВИНИ