З початку 2020 року в Україні на 12 % впала ціна на курячі стегна та філе. Про це свідчать дані Держстату.
Зокрема, наприкінці минулого року один кілограм філе коштував 100 гривень, а цьогоріч – 88 грн/кг.
У відомстві зазначили, що в нашій державі вже четвертий місяць поспіль продовжує знижуватися вартість курятини. З початку карантину тушка курки здешевіла на 3,5 %, а філе – на 4,3 %.
У свою чергу, інші види м’яса дорожчають. Свинина додала у ціні 2 %, а яловичина – 6 %.
В цьому році найбільше зросли ціни на гречку (+30 %) та яблука (+20 %).
Як писав «Вголос», ціни на продукти в Україні злетіли угору, що і на скільки додало в ціні.
ІА "Вголос": НОВИНИ