Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» на телеканалі НТА говорили із керівником ГО «За якісний транспорт» Святославом Товстигою.

На його думку, така низька початкова ціна – це просто маніпуляція думкою львів’ян, адже посадовці знали, що трамваї потребуватимуть переобладнання. Вони мають значно ширшу колію, ніж наші. Також проблема виникла і з дверима, які відкриваються назовні – через високі львівські бардюри знизу потрібно вставляти резину замість металу, адже вони просто не відкриються.

«Перше, що мене дивує, це те, що коли йшлось про перемогу, то говорили про ціну 18 тисяч євро. Зараз кажуть, що ще плюс 24 тисячі. Але ця сума – без навчання водіїв, без питання дверей, і, швидше за все, без роботи слюсарів та обкатки…Це зовсім інша цифра буде, аніж яку нам обіцяють», - обурився активіст.

За його словами, німецькі трамваї такого ж віку, як і наші. Єдине, чим вони відрізняються, це станом. Тому, на думку Святослава Товстиги, з огляду на вартість, що вийшла, значно перспективніше, з погляду патріотизму та перспективи українського розвитку, було замовити модернізацію «Електронів».

Більше – у відео. Прямі ефіри «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ