Російська «Новая газета» відмовилися його оприлюднити.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко написала у Facebook.

«Жемчугов звернувся до матері затриманого на Донбасі російського солдата Агеєва, якого російська влада послала вбивати українців. До речі, Володимир пропонував «Новой газете», що публікує ці звернення матері вбивці українців, оприлюднити і його звернення до російських матерів – аби вони розуміли, куди відправляють своїх синів і потім не бідкалися, не робили вигляд, що їх там немає», – зазначила вона.

Геращенко нагадала, що понівеченого російською війною українця зі страшними пораненнями росіяни та їхні найманці цілий рік тримали в ув'язненні без права на дзвінок родині, не допускаючи до нього ані Червоний Хрест, ані представників ООН і ОБСЄ.

«При цьому нам у Мінську бойовики півроку брехали, що не знають, де Володимир, потім – що він у лікарні на курорті, що він в маминій квартирі в Краснодоні та іншу маячню», – додала Геращенко.

За її словами, російські жінки не замислюються надто, «де їхні сини несуть службу, кого вбивають, за що отримують гроші».

«Або вдають, що не знають. Володя їм нагадує. Послухайте... і шкода, що російські ЗМІ так і не оприлюднили цей ролик», –написала Геращенко.

Зокрема, у відео зверненні український герой заспокоює матір Агєєва, тому що її сина тепер «не вб'ють і не покалічать», він лишиться живим, однак відбуватиме покарання як військовий злочинець. «Так, вашого сина будуть судити. Він був затриманий на території України із зброєю в руках, в бойовій ситуації, із документами російського кадрового військового. Він буде засуджений і буде сидіти в українській в'язниці», - сказав Жемчугов.

Також Жемчугов звернувся до «усіх матерів Росії, чиї сини вже четвертий рік воюють в Україні»:  «Я прошу вас – заберіть своїх дітей з України і Криму. Тому що їх або поховають, або вони стануть інвалідами, або їх посадять в українську в'язницю», – наголосив він.

«Я знаю, всім російським солдатам платять хороші зарплати, ви живете за рахунок їх зарплат, покриваєте свої кредити, купуєте якісь речі. Але я не знаю, наскільки можна бути такими людьми – ці речі чи кредити, які ви там покриваєте цими кривавими грошима. Ваші діти вбивають в Україні громадян України», – підсумував Жемчугов.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ