Про це офіційно заявили в адміністрації американського президента, передає Укрінформ.

«Ми розглядаємо додаткові санкції проти Росії, і рішення буде прийняте ближчим часом», - заявила речник Білого дому Сара Сандерс.

При цьому звертається увага на заяву постійного представника США при ООН Ніккі Гейлі під час прямого ефіру напередодні на телеканалі CBS News у програмі «Face the Nation». Вона, зокрема, зазначила, що міністр фінансів Стівен Мнучін «оголосить їх (санкції) у понеділок, якщо він уже не зробив цього». 

Гейлі уточнила, що нові обмеження спрямовуватимуть «безпосередньо проти різних компаній», пов'язаних із хімічною програмою президента Сирії Башара Асада.

Відносини між США і Росією, які й так переживають не кращі часи, різко погіршилися після того, як адміністрація Трампа на початку квітня запровадила санкції проти десятків російських олігархів і бізнесменів, близьких до президента Володимира Путіна. Крім того, у п'ятницю США разом із Великою Британією і Францією завдали ракетного удару по об'єктах виробництва, випробування та зберігання хімічної зброї підтримуваного Кремлем режиму в Сирії.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ