Відтак представники бойовиків у Тристоронній контактній групі Денис Пушилін і Владислав Дейнего встали на захист льотчика, передає російська інформаціа агенція РІА «Новости».

«Ми без жодних сумнівів готові надати Олександру Акопову підтримку, громадянство «ДНР» і всіляке сприяння. Я думаю, і Росія не відвернеться від нього. Професіонали своєї справи є потрібними скрізь. Тим більше, якщо вони поза політикою і зосереджені на виконанні своєї справи», – підкреслив Пушилін.

За його словами, галас, який виник навколо пілота Акопова, – ще один показник націоналістичного характеру сучасної України.

«Льотчик, який врятував життя сотень людей, піддається гонінням і образам. У цих умовах ми з радістю підтримаємо його, якщо це буде потрібно», – додав він.

Дейнего, своєю чергою, зазначив, що Акопов походить з Донецька та тривалий час там жив.

«Ми також, якщо виникне необхідність, готові всіляко його підтримати», – підкреслив він.

Раніше своє громадянство Олександру Акопову пропонували у Росії.

Нагадаємо, як писав «Вголос»,  український екіпаж, який керував літаком турецької компанії Atlasglobal, посадив літак попри катастрофічно-аварійну ситуацію – літак побило градом.

Після героїчної посадки в Стамбулі багато користувачів соцмережі Facebook зауважили, що на аватарці Олександра Акопова є фотографія міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова. На запитання видання, для чого пан Акопов розмістив в себе фото російського відомого антиукраїнською позицією міністра, пілот відповів, що це була ідея однієї із бортпровідниць.

Також повідомлялося, що Олександр Акопов до війни мешкав та працював в Донецьку, після початку воєнних дій на Донбасі пілот покинув окуповане місто.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ