Про це Захарченко заявив в інтерв'ю кремлівському пропагандистському телеканалу «LifeNews».

«Україна може увійти до складу «ДНР». Ми приймемо всі братські республіки: Харківську, Запорізьку, Львівську, Одеську, Київські та інші. Країна повинна переродитися», – сказав Захарченко.

Ба більше, він наголосив, що їхня «республіка» буде такою, за яку люди стояли на Майдані. Він зазначив, що коли на київському Майдані активісти кричали, що в Україні необхідно боротися з корупцією, насильством, у країні нічого не змінилося. А в цей час у «ДНР» мешканці та «ополченці» будують нову державу своїми руками.

«Тут відбувається переродження держави. Ми робимо те, про що вони кричали на Майдані. Як об'єднавча сила Донецьк і Донбас ми в змозі об'єднати ті республіки і регіони, які висловлять бажання вступити в «ДНР». Ми вітаємо всіх наших друзів і навіть ворогів», – резюмував Захарченко.

Він також додав, що в Донецьку приймають і політичних біженців з України. Зокрема, нині в столиці Донбасу працюють уже активісти «Антимайдану», політичні діячі, журналісти і комуністи, «права яких утискають в Україні».

За словами Олександра Захарченка, зараз у «ДНР» активно відновлюють інфраструктуру, готують соціальні реформи. Крім доріг, у республіці відновлюють дитячі садки, театри.

ІА "Вголос": НОВИНИ