Доктрина віри: Церква «благословляє грішну людину», але «не благословляє і не може благословити гріх»

Святий Престол заявляє, що союзи між гомосексуалістами не можуть бути благословенними.

Декларація Конгрегації доктрини віри негативно реагує на можливість дарувати благословення парам, утвореним особами тієї самої статі: «Це не несправедлива дискримінація, не судження щодо людей».

Церква не може надати благословення сім’ям осіб тієї самої статі, які, отже, не можуть «вважатися законними». Про це заявила Конгрегація доктрини віри, передає Vatican News.

І тому неприпустимо, щоб священики благословляли гомосексуальні пари, які просять свого роду релігійного визнання свого союзу. Папа Франциск був проінформований і «дав свою згоду» на публікацію відповіді та супровідну пояснювальну записку.

Декларацію було прийнято через заяви. Документ є частиною «щирої волі приймати та супроводжувати гомосексуальних людей, яким пропонуються шляхи зростання віри», згідно з тим, що також встановлено вказівкою Amoris laetitia, яка говорить про «необхідну допомогу», що пропонується гомосексуалістам «повністю зрозуміти і виконати Божу волю у своєму житті». Тому пастирські проекти та пропозиції щодо цього потребують оцінки, і серед них є такі, що стосуються благословення об’єднань.

Вважається, що таких людей потрібно приймати «з повагою, співчуттям і делікатністю», уникаючи «будь-яких ознак несправедливої ​​дискримінації».

Міркування, яке стосується не лише гомосексуальних пар, а й усіх сімей, які передбачають прояв сексуальності поза шлюбом. Ще однією причиною декларації є ризик помилково надавати благословення одностатевим союзам таїнства шлюбу.

Нарешті, Конгрегація доктрини віри вказує, «що благословення даються» особам з гомосексуальними нахилами, які виявляють волю жити у вірності планам, відкритим Богом «, в той час як незаконною є »будь-яка форма благословення, яка, як правило, визнає їх сім’ї".

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ