Про це пише Радіо Свобода.

«Московський окружний військовий суд призначив повторну експертизу відеозапису, яка, на думку захисту, може служити доказам алібі Заура Дадаєва, головного звинуваченого у справі про вбивство Бориса Нємцова», - говориться у повідомленні.

За версією слідства, Дадаєв був безпосереднім виконавцем злочину. Як стверджують адвокати, на записі, зробленому відеокамерою, встановленою на під'їзді будинку у Москві, де жив Дадаєв, зафіксовано, що він не виходив з будинку у період часу, коли було вбито Нємцова.

До слова, цей відеозапис вже обговорювався на попередніх засіданнях суду. У січні суддя ухвалив, що він не є допустимим доказом, оскільки неможливо встановити його достовірність. Проте на засіданні суду 15 лютого адвокат Дадаєва надав суду нову експертизу, підготовлену фахівцем «Федерального комітету з боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади». Сторона звинувачення й захист потерпілих знову визнала експертизу такою, що не заслуговує на довіру.

У четвер захисник Дадаєва подав клопотання про технічну експертизу запису, яке суддя задовольнив. Нове дослідження проводитиме Інститут криміналістики Центру спеціальних експертиз ФСБ.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ