Про це в інтерв'ю UA1 заявив політолог Олесь Доній.

«Найбільш імовірною версією виглядає, що це спільна спецоперація спецслужб України і Росії для підтримки Петра Порошенка – для чого спецслужби Росії повинні були здати одного зі своїх агентів, але не громадянина Росії, щоби не було жодних шансів довести причетність цієї держави», – каже Доній.

Також політолог зазначив, що Бабченко, дійсно хвилюючись за своє життя, повірив у щирість намірів СБУ і взяв участь в їхньому інсценуванні.

Водночас, зауважує Доній, громадськість у цій ситуації виявилася не готовою до критичного мислення, аби проаналізувати, чи справді був інтерес у СБУ в розкритті мережі Росії, чи навпаки – це лише електоральна спецоперація.

Політолог не має жодного сумніву, що між українським та російським президентами існують певні таємні домовленості – ще відтоді, як Порошенко був кандидатом у президенти. Адже, пояснює він, Росія тоді несподівано стримала всі агресивні дії на Донбасі й припинила провокації по південних і східних містах України.

«Залежність Порошенка від Путіна починається з першого дня виборчого процесу і цим можна обґрунтувати, чому Порошенко так легко пішов на вимоги Путіна в так званому мінському процесі, в законах по амністії терористів і так далі. Очевидно, що вдячність йому за перемогу на виборах більша, ніж вдячність перед українським народом», – сказав Доній.

Раніше також повідомлялося, що підозрюваний в організації «вбивства» Аркадія Бабченка Борис Герман протягом тривалого часу співпрацював з українськими спецслужбами.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялось, що він після пострілів у спину помер у кареті «швидкої».

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України за фактом вбивства.

СК РФ також порушив справу щодо вбивства журналіста Бабченка у Києві. 

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий.

Аркадій Бабченко на рес-конференції вибачився перед рідними за своє «вбивство».

СБУ оприлюднила відео затримання замовника вбивства Аркадія Бабченка.

Також ГПУ пояснила користь від «вбивства» Бабченка, запевнивши, що таким шляхом правоохоронці домоглися отримання інформації про заплановану розправу ще із 30-ма особами.

Згодом Аркадій Бабченко розповів подробиці спецоперації.

ІА "Вголос": НОВИНИ