Про це інформує Інтерфакс

«Суб'єктивна сторона складу злочину за ст.258 КК (теракт) передбачає порушення громадської безпеки, залякування населення, провокації воєнного конфлікту, міжнародного ускладнення, вплив на прийняття рішень чи вчинення або невчинення дій органами державної влади», - йдеться у висновку ГПУ.

Водночас у відомстві стверджують, що «на час реєстрації виробництва і на сьогоднішній день таких ознак не встановлено».

Також правоохоронці зазначають, що експертиза встановила потужність вибухового пристрою - від 350 до 700 грамів в тротиловому еквіваленті, що є незначним для ураження багатьох цілей. «Спосіб кріплення пристрою, спрямованість вибухової хвилі і її елементів на ураження виключно в салон автомобіля (саме сидіння водія) виключають можливість ураження інших осіб», - йдеться в поясненнях.

У Генпрокуратурі кажуть, що їхні співробітники з нагляду над Службою безпеки України вивчали кримінальне провадження і також не встановили підстав для кваліфікації вбивства як теракту. Також повідомляється, що прокурор, який є процесуальним керівником у справі, і двоє слідчих Нацполіціі звільнені від інших розслідувань для концентрації «зусилля виключно на цьому проваджені».

Як повідомлялося, о 7:45 20 липня 2016 року на перетині вулиць Б.Хмельницького та І.Франка в центрі Києва було підірвано машину журналістки Олени Притули, в якій перебував П.Шеремет. Журналіст загинув на місці. Незабаром після вибуху, слідчі заявили, що вважають пріоритетною версією вбивства П.Шеремета його журналістську діяльність в Україні та інших країнах.

Зазначимо, що мати журналіста Павла Шеремета, убитого 20 липня 2016 року, Людмила вважає, що реакція української влади і правоохоронців свідчить про те, що ця справа не буде розкрита.

ІА "Вголос": НОВИНИ