Викладач 20-річного винуватця страшного нападу на людей в Шарлоттсвіллі стверджує, що цей хлопець захоплюється нацизмом і є затятим фанатом Адольфа Гітлера. Про це повідомляють Українські новини із посиланням на The Washington Post.

Учитель історії Дерек Веймер, який викладав у хлопця, заявив, що винуватець події – 20-річний Алекс Джеймс Філдс-молодший фанатик нацизму і Адольфа Гітлера.

Філдс-молодший навіть написав дослідницьку роботу про збройні сили нацистів у Другій світовій війні, коли проходив курс «Сучасні американські війни».

«Було очевидно, що він захоплювався нацизмом і схилявся перед особистістю Адольфа Гітлера. Він дотримувався поглядів про перевагу білих. Він справді вірив у це», – розповів учитель.

Нагадаємо, у місті Шарлотсвілль, штат Вірджинія, 11 та 12 серпня відбулися протести так званих «білих націоналістів» та контр-протести, на які вийшли місцеві мешканці. 

Під час однієї з демонстрацій у суботу авто в'їхало у ходу протестувальників, які виступали проти маршу націоналістів, одна людина загинула. Поліція затримала нападника.

Згодом у Шарлотсвіллі через протести та сутички оголосили надзвичайний стан. 

Сьогодні ж мер міста Шарлотсвілля, штат Вірджинія, заявив, що президент Дональд Трамп відповідальний за те насильство, яке трапилося під час протестів у місті.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ