Про це йдеться в матеріалах суду, повідомляє LB.UA з посиланням на Українськi Новини.

Зокрема, встановлено, що Лабутін, перебуваючи за межами України, вирішив сформувати стійке злочинне угруповання для скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів.

«Одним з напрямків діяльності вказаної злочинної організації було лобіювання інтересів її організатора в спиртовій промисловості України, реалізація неякісної спиртової продукції, привласнення і розтрата державного майна, в тому числі майна ДП «Укрспирт», для особистого збагачення. Зазначене планувалося втілити в життя шляхом організації замовних вбивств і залякування співробітників «Укрспирту», які протидіяли Лабутіну», - йдеться в повідомленні.

Екс-голова підприємства очолив злочинну організацію, керував нею і фінансував, виплачуючи підлеглим по 800-1000 доларів щомісяця. Лабутін поклав на підлеглого Дугінова обов'язки з вербування колишніх добровольців - учасників АТО для участі в діяльності ОЗУ.

Так, члени банди за 6 тис. доларів 29 березня 2017 року здійснили замах на заступника директора «Укрспирту» Ігоря Ільчишина. Вони побили його металевими палицями і щонайменше 6 разів вистрілили з травматичної зброї, але потерпілий залишився живим.

Потім злочинці почали підготовку до вбивства президента Федерації спортивного фехтування України. За цей злочин вони отримали 30 тис. доларів. Члени ОЗУ встановили протипіхотну міну в кущах на території Вищого професійного училища Національного педагогічного університету ім. Драгоманова і 1 травня 2017 року підірвали її, коли президент федерації проходив повз. Потерпілий отримав легкі поранення і залишився живим.

Наступна жертва злочинців - екс-в.о. голови «Укрспирту» Панков - вбитий 4 пострілами з пістолета біля під'їзду свого будинку в Дарницькому районі Києва 30 травня 2017 року. Всі співучасники вбивства отримали по 3,3 тис. доларів за роботу.

Крім того, 23 червня 2017 року злочинці виконали ще одне замовлення Лабутіна - підірвали автомобіль кримського забудовника Германа Гайдука в Києві. Сам бізнесмен не постраждав, але його водій був поранений.

ІА "Вголос": НОВИНИ