Вчені припустили, що гетьман Богдан Хмельницький може бути похований в родовій усипальниці в церкві с. Суботів на Черкащині.

Про це повідомляє Інститут історії України на сторінці Facebook.

З відповідною заявою до української громадськості та Міністерства культури України виступили учасники Всеукраїнської науково-практичної конференції «Усипальниця гетьмана Богдана Хмельницького: історія, міфи, сучасний стан».
Фахівці Інституту геології України провели нові георадарні вимірювання в Іллінській церкві. Вони виявили контури склепіння та підлоги підземної поховальної споруди. Ймовірно, із середини споруда обкладена цеглою і повністю засипана землею. При вході в церкву виявили ознаки колодязя для поховальної споруди.
На їхню думку, локалізація місця поховання Великого Гетьмана Богдана Хмельницького в Іллінській церкві у с. Суботів Чигиринського району Черкаської області, з його подальшою музеєфікацією, може стати початком практичного втілення ідеї створення Національного Пантеону.
Як писав «Вголос», кілька стародавніх гробниць з приблизно пів сотнею мумій знайшли археологи в єгипетській провінції Мінья за 250 км на південь від Каїра. 

ІА "Вголос": НОВИНИ