Завдяки хмелю в печінці виробляється менше токсинів і шкідливих жирів, ніж при вживанні міцних алкогольних напоїв, передає «ГоГетНьюс».

Вчені провели дослідження на мишах. Фахівці давали гризунам спеціально зварене пиво без хмелю, пиво з високим вмістом хмелю і чистий спирт. Деякі тварини отримували замість алкоголю підсолоджену воду.

Дослідники стежили за тим, як напої впливали на печінку, кров і тонкий кишечник гризунів. Ефект оцінювали через 2 і 12 годин після вживання напоїв.

Дослідження показало, що у мишей, які отримували пиво з хмелем, в печінці накопичувалося менше жирів, здатних порушити процес очищення крові від токсинів. Крім того, рівень запалення в печінці у цих тварин виявився нижчим у порівнянні з гризунами, які отримували інші алкогольні напої. Також у них був нижчий рівень індукованих синтезів оксиду азоту - молекул, пов'язаних з головними болями.

-

 

ІА "Вголос": НОВИНИ