До такого висновку прийшли дослідники з Sunnybrook Health Sciences Centre в Канаді, інформує «Нealth info».

Жінкам, які пройшли через лікування раку грудей, потрібно включити в щоденний графік піші прогулянки тривалістю всього в півгодини. Цей різновид фітнесу вже є досить потужним засобом захисту від рецидиву небезпечної хвороби. Такими є результати дослідження канадських учених, які вирішили вивчити фактори ризику рецидиву раку грудей у ​​значної групи жінок. Виявилося, що в значній мірі вони визначаються способом життя представниць прекрасної статі.

Зокрема, якщо під час ремісії після завершення лікування жінка додає у вазі на рівні 10% маси тіла, то це підвищує не тільки ризик рецидиву раку грудей, але і ймовірність летального результату захворювання. Не рекомендується навіть незначна надбавка у вазі, так як вона вкрай негативно впливає на настрій і на ставлення до власного тіла.

Пацієнтам з раком грудей необхідно утримуватися від фізичних навантажень, що вимагають підйому важких ваг. А ось 30 хвилин помірних вправ щодня хоча б п'ять разів на тиждень або 75 хвилин інтенсивних навантажень щотижня (біг, велосипед, аеробіка) забезпечують захист від рецидиву хвороби. При цьому дослідникам не вдалося виявити якогось специфічного типу харчування, що будуть ходити на користь цієї групи жінок і зменшував ризик рецидиву.

ІА "Вголос": НОВИНИ