Німецькі вчені, котрі репрезентують Університет Ерланґена-Нюрнберга, опублікували дані про те, що вони знайшли цілющий ефект одразу двох компонентів пива — сполуки ксантогумолу й альфа-гірких кислот.

Ці речовини можуть бути корисними при терапії раку печінки, вважають фахівці, пише medinfo.

Зокрема, ксантогумол має властивість запобігати ожирінню печінки, здатне розвиватися через надмірно калорійного харчування, а також захищати цей орган від утворення рубців і розмноження ракових клітин, встановили німецькі дослідники. Що стосується другого компонента пива, альфа-гірких кислот, то клініцисти констатували: ці речовини не лише позитивно впливають на обмін глюкози та метаболізм жирів в організмі людини, але й попереджають розвиток уражень печінки.

Також з'ясувалося, що обидва інгредієнта пива мають виражену оздоровчу дію в тандемі — взаємодіючи в парі, вони пригнічують запальні процеси в тканинах тіла. Але дослідники акцентували увагу на тому, що мова йде виключно про безалкогольний варіант пінного напою.

Автори роботи припускають, що за допомогою цих сполук, виділених зі складу пива, можна ефективно боротися з раком, ожирінням та іншими захворюваннями. Хоча технологічне рішення для реалізації такої можливості ще потрібно знайти, знадобляться нові дослідження.

Нагадаємо, що за даними Фонду серцевих захворювань Великої Британії, без шкоди для здоров'я можна вживати певну кількість алкоголю. Таким на думку експертів організації є 100 грамів чистого спирту на тиждень. У перерахунку на пиво, це п'ять кухлів пінного напою.

ІА "Вголос": НОВИНИ