Про це свідчать дані дослідження вчених з США, пише "Добрий лікар".

За словами фахівців, виявити пацієнтів, які перебувають у зоні ризику щодо розвитку інфаркту та інсульту, за цією ознакою можна з більшою ймовірністю, ніж грунтуючись на аналізі рівня холестерину і насичених жирів в кровоносній системі.

Попереднє дослідження показало, що низький рівень магнію в крові пов'язаний з усіма відомими факторами ризику серцево-судинних захворювань, а саме: високим кров'яним тиском, холестерином, потовщенням стінок артерій.

Дослідники зазначають: це означає, що справжнім винуватцем серцево-судинних захворювань є саме низький рівень магнію в крові, в той час як вчені протягом останніх 50 років були більш схильні звинувачувати насичену жирами дієту і високий рівень холестерину.

ІА "Вголос": НОВИНИ