Довгі руки, однак, не грають жодної ролі. Дослідження опубліковане в журналі Royal Society Open Science.

В рамках дослідження 800 жінкам у віці 19-76 років з різних расових груп було запропоновано оцінити привабливість чоловічих силуетів з невеликими відмінностями в довжині ніг і рук.

«Виявилося, що найбільше їх приваблювали ті, в яких ноги були трохи довше середнього показника, але не занадто довгі», – каже співавтор дослідження Томас Верслюйс з Кембриджського університету.

Опитування також свідчить, що найбільш привабливими для жінок є фігури, в яких «співвідношення між нижнім і верхнім відділами кінцівок і стегнами було середнім», – переконаний Верлюйс.

 »Ми також виявили, що довжина рук не впливає на привабливість», – додає він.

Відомо, що при вивченні статевого відбору у людей пропорції кінцівок є важливим фактором, що визначає привабливість.

В результаті дослідження вчені припускають, що довжина ніг відігравала важливу роль в сексуальному відборі і еволюції людини в минулому та, ймовірно, залишалася підсвідомою перевагою у відборі потенційних батьків жінками.

Але чому довжина рук чоловіків, яка тисячоліттями вважається важливою для таких дій, як полювання та риболовля, менш важлива для жінок, ніж їх ноги?

«Можливо, тому, що довгі ноги є найкращим сигналом гарного харчування і здоров'я», - каже дослідник.

Крім того, довжина ніг куди більш очевидна, ніж довжина рук, і додає  чоловіку загального зросту, що також є перевагою у відборі.

«У сукупності наші результати доповнюють докази того, що довжина кінцівок людини впливає на різні аспекти її добробуту, починаючи від сексуального відбору і закінчуючи перспективами працевлаштування», –  пише дослідницька група в журналі Royal Society Open Science.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ