У заповідниках Німеччині за останні 30 років стало на 75% менше літаючих комах, з'ясували вчені. Не виключено, що в інших районах ситуація ще гірша. Результати були опубліковані в журналі Plos One, – пише УНІАН.

Оцінивши кількість літаючих комах в 60 заповідниках Німеччини і порівнявши результати з даними 1989 року, дослідники встановили, що вона скоротилася на 75%. Причини цього невідомі. Зменшення кількості комах відбувалося незалежно від їхнього середовища існування, використання земель, погоди.

Дослідники сподіваються, що ситуацію вдасться виправити, скоротивши наслідки інтенсивного сільського господарства і збільшивши кількість квітів. Проте вони підкреслюють, що необхідно якомога швидше виявити причину зникнення комах – адже якщо така ситуація була виявлена в заповідниках, то в іншій місцевості справи можуть скластися ще гірше.

Зменшення кількості комах може спричинити за собою непоправні наслідки для цілих екосистем. Комахи служать джерелом їжі для багатьох птахів, кажанів, рептилій і земноводних, крім того, вони необхідні для запилення рослин.
 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ