Про це пише gazeta.ua.

Сеанс кріотерапії полягає у тому, що людина заходить до спеціальної коробки та отримує режим низьких температур. Або так само може ставити у спеціальний холодильник ту чи іншу частину тіла. Про це розповідає доктор Йоанна Лучак, фізіотерапевт з Центральної лікарні у Варшаві.

Кріотерапію широко застосовують під час тренування спортсменів, які займаються силовими видами спорту - боксерів, важкоатлетів. Але і звичайним людям такі процедури можуть піти на користь.

Під час процедури кріотерапії застосовують пари азоту за температури 110-150 градусів. Низька температура впливає на кровообіг, а кров, яка швидко рухається сприяє очищенню організму та перемагає запальні стани. У спортивній практиці таким чином зменшують біль, який виникає внаслідок травмування.

Така терапія добре допомагає при ревматоїдному запаленні суглобів, при запаленні хребта. Також кріотерапію застосовують при остеопорозі, неврологічних ушкодженнях, хворобі Паркінсона, розсіяному склерозі, хворобах мозку - коли болить голова, безсоння, проблеми з пам'яттю. Холод активує ендорфін та гормони, які відповідають за боротьбу зі стресом.

Не рекомендовано кріотерапію людям, які мають клаустрофобію, значну втрату крові, хвороби будови хребта, запалення мозку або пухлини.

Перш ніж проходити кріотерапію слід поміряти тиск та пульс. Годину перед процедурою краще не робити справ, які вимагають багато сил.

Під час холодних процедур організм вмикатиме захисну реакцію - ми відчуємо холод. Таким чином тіло намагається зберегти тепло. Однак через хвилину починаємо звикати до температур, відбувається активізація кровообігу, а температура тіла збільшується.

ІА "Вголос": НОВИНИ