Про це пише Headinsider.

Нижче вказано компоненти кеш'ю, які відіграють позитивну роль для забезпечення спокою.

1.Магній

Магній міститься в кеш'ю великими пропорціями, тут його навіть більше, ніж в мигдалі. Магній є важливою живильною речовиною, що утримує нерви спокійними і регулює рівень кров'яного тиску. Без магнію організм буде не в змозі підтримувати свій метаболізм, послаблюючи при цьому тіло і розум. 30 гр кеш'ю містять 85 мг магнію. Люди, які дотримуються дієти з високим вмістом магнію, як відомо, мають кращий психічний стан, ніж ті, хто цього не робить.

Омега-3 жирні кислоти

Омега-3 жирні кислоти, присутні в кеш'ю, відповідальні за покращення психічного здоров'я. Дослідження свідчать, що омега-3 можна використовувати для лікування хронічних випадків депресії, контролюючи функцію мозку і регулюючи рівень артеріального тиску.

Триптофан

Кеш'ю наповнений триптофаном, природною амінокислотою, що допомагає виробляти серотонін, хімічну речовину, що регулює ваш настрій. Зниження рівня серотоніну в організмі викликає депресію і тривожність. Дефіцит триптофану спричиняє прояви агресії і втрату пам'яті. Різні дослідження свідчать, що споживання продуктів, багатих триптофаном, лікує занепокоєння, перепади настрою і інші симптоми, пов'язані з депресією і стресом. Ця амінокислота використовується в різних методах лікування для допомоги людям, що страждають поведінковими проблемами.

Щоденне вживання двох жмень кеш'ю покращує настрій і заспокоює нерви. Звичайно, це не означає, що депресія може бути вилікувана без медичної допомоги. Порадьтеся з лікарем, перш ніж що-небудь робити. Переконайтеся, що у вас немає алергії на горіхи кеш'ю, перед додаванням їх в їжу.

Ввівши кеш'ю в ваш раціон, ви зможете контролювати свою вагу, поліпшити роботу серця і здоров'я кісток. Збалансована дієта, практична медитація або йога природним способом допоможе боротися зі стресом і тривожністю.

ІА "Вголос": НОВИНИ