Про це пише med2.

Як показало дослідження, генеральне прибирання будинку з використанням мийних засобів оберігає наш організм від впливу токсичних хімічних речовин.

Деякі засоби для чищення самі по собі неабияк загрожують здоров'ю, проте використання пилососа, вологої ганчірки, віника і навіть миття рук зменшує рівень отруйних вогнетривких речовин, які можуть проникати з меблів у наш організм. Ці речовини пов'язані із порушеннями гормональної системи і безпліддям.

Досить регулярно мити руки, щоб рівень шкідливих компонентів зменшився на 31%. Прибирання будинку скорочує їх кількість наполовину, як показало невелике за обсягами дослідження вчених з Колумбійського університету.

У США певні продукти повинні оброблятися вогнетривкими компонентами. Однак їх використання було заборонено, наприклад, у дитячих піжамах ще в 1977 році.

Під час лабораторних експериментів доведено, що подібні речовини здатні руйнувати ДНК. Небезпечним є не лише одяг, адже вогнетривкі компоненти використовуються й для захисту меблів від пожеж, особливо старих меблів.

Свої висновки вчені зробили на основі аналізів сечі 32 жінок, у кожному з яких були виявлені сліди вогнетривких хімічних речовин. Потім дослідники перевірили, як на показники цих речовин впливає регулярне прибирання приміщень і найпростіші гігієнічні процедури, до прикладу, миття рук.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ