Експеримент почали у 2013 році, повідомляє ВВС Україна.
Дітям із алергією щодня протягом 18 місяців давали у їжу пробіотик із арахісовим білком Lactobacillus rhamnosus. Через місяць після завершення курсу пробіотиків аналізи показали, що 80% дітей виробили толерантність до арахісу.
Нині, через чотири роки після звершення дослідження, ще одні аналізи показали, що 70% дітей, які брали участь у експериментальному лікуванні, можуть безпечно вживати арахіс – щоденно чи час від часу.
Результати дослідження опублікували у журналі The Lancet Child & Adolescent Health.
«Важливість цієї знахідки полягає у тому, що діти [із алергією] змогли їсти арахіс як і їхні однолітки, у яких не було алергії на горіхи, і вони все ще зберігають толерантність і захищені від будь-яких [алергічних] реакцій на арахіс», – заявила керівник дослідження Мімі Тенґ із Інституту педіатрії Мердок у Мельбурні.
За її словами, із дітей, які пройшли лікування, половина тепер вживає арахіс регулярно.
За останні 20 років кількість тих, хто потерпає від харчової алергії, потроїлася і нині становить 250 мільйонів людей. При чому непереносимість арахісу стає найчастішою причиною смерті від алергії.
«Вголос»
ІА "Вголос": НОВИНИ