До такого висновку прийшли кардіологи Південно-західного медичного центру Університету Техасу, повідомляється в прес-релізі, опублікованому на сайті MedicalXpress.

У дослідженні взяли участь більше 50 осіб середнього віку. Добровольці були розділені на групи, в одній з яких люди протягом двох років займалися активними фізичними вправами, а в іншій – йогою.

При цьому тренування, які проводилися 4-5 разів на тиждень, тривали по 30 хвилин за винятком вартових сесій, коли випробовувані приділяли час прогулянкам, аеробіці, їзді на велосипеді або тенісу. Протягом перших трьох місяців виконувалися вправи помірної інтенсивності, а через 10 місяців – високою.

Виявилося, що у людей в першій групі покращився споживання кисню під час фізичних навантажень на 18 відсотків, а еластичність м'язів лівого шлуночка серця збільшилася на 25 відсотків.

Згідно з рекомендаціями дослідників, для отримання максимального ефекту необхідно почати регулярні фізичні заняття до 65-річного віку. Сидячий спосіб життя, навпаки, сприяє ригідності серцевого м'яза, що призводить до гіпертензії і поганого кровопостачання.

ІА "Вголос": НОВИНИ