Про це повідомляється у звіті на сайті університету.

Науковці стверджують, що у зимові місяці чоловіки частіше вирушають на вечірки, з яких не повертаються. Дослідники проаналізували 96 таких випадків за 2010-1015 роки, коли чоловіки віком від 16 до 62 років зникали безвісти, а їхні тіла знаходили згодом.

З'ясувалось, що  22% зникнень припадали на грудень, всього за зиму зникало безвісти 53% чоловіків від загальної кількості зниклих. У період з березня по листопад кількість зникнень різко зменшувалася і становила 2-7% в місяць.

Вдалось визначити, що шестеро із зниклих в грудні чоловіків святкували Різдво на роботі з колегами, ще п'ятеро зникли безвісти за день до Нового року або в перші години 1 січня. 74% загиблих востаннє бачили у нічних клубах, пабах, барах незадовго до зникнення. У більшості випадків були виявлені сліди вживання алкоголю, у  деяких загиблих експертиза підтвердила наркотичне сп'яніння.

У 41% випадків пошуки займали менше тижня, в 38% випадків – від тижня до місяця. Кілька тіл було знайдено більше, ніж за рік після випадку. Також дослідники зазначають, що чим довше тривають пошуки, тим менше шансів знайти зниклого живим. Так, якщо пошуки проводяться понад 48 годин, то кількість людей, знайдених мертвими, доходить до 60%. Якщо ж пошуки займають більше трьох діб, їх кількість зростає до 100%. 

«Вголос»


 

ІА "Вголос": НОВИНИ