Психологи з'ясували, що певний рівень щастя забезпечує конкретна сума грошей, про це пише Iscience.

«Дослідження спростувало тезу, що щастя не можна купити за гроші. У ході дослідження серед 1,7 млн чоловік з 164 країн з'ясувалося, що певний рівень щастя забезпечує конкретна сума грошей. Кошти для щастя варіювались від країни. Згідно із результатами дослідження, коли досягається певна межа щастя, збільшення доходів призводить до зменшення рівня задоволення від життя», - мовиться в повідомленні.

Із збільшенням доходу зростають і потреби людини, яка, як правило, порівнює себе з іншими і починає соціальну гонку за певним статусом у суспільстві. У результаті це призводить до зниження емоційного рівня щастя.

Вчені підрахували точну суму, необхідну людині для щастя в залежності від місця його проживання. Так, наприклад, в США людині потрібно заробляти від $60 тис до $75 тис на рік.

У Східній Азії, Західної і Північної Європи, Австралії і Нової Зеландії він становить близько $50,000, в той час як поріг нижче для іншої частини планети, за винятком Північної Африки і Близького Сходу, знаходиться між $110 тис і $125 тис.

ІА "Вголос": НОВИНИ