Другий день поспіль російський злочинний режим вдається до повітряного терору – по мирних українських містах летять десятки крилатих та балістичних ракет.

Служба зв’язків з громадськістю Командування Повітряних Сил ЗС України на сторінці у фейсбук подає аналітику, щодо ситуації з ракетними ударами.

Відомо, що пуски здійснювалися із моря, суші та повітря із-за меж території України.

Шість таких ракет російські окупанти випустили по Львову. Влучили у базу зберігання пального та по території бронетанкового заводу.

Втім, зрозуміло, чому саме Львів став нині мішенню Путіна. Це промовистий політичний ляпас Президенту США, який саме в той час перебував у якихось 10 хвилинах польоту ракет окупантів від атакованого Львова", - повідомляють у відомстві.

Після такого вчинку кремлівського фюррера саме час прийняти рішення і передати Україні сучасні зенітні ракетні комплекси західного виробництва, а також літаки F-15, F-16, або ж F-18! Щоб українські захисники неба на рівні билися із переважаючими силами противника, як у кількості, так і в технологічності озброєння.

Ми самі закриємо небо, дайте нам трохи зброї", - додають у службі зв'язків з громадськістю Повітряних Сил

А тим часом, поки Захід захоплюється героїзмом українського народу, за добу 26 березня Повітряні Сили Збройних Сил України збили всього один літак окупантів. Це через те, що ворог суттєво знизив авіаційну активність в повітряному просторі України і наносить масовані ракетні удари.

Для проведення повітряної розвідки та дорозвідки об’єктів, по яких було нанесено удари ракет, окупанти активно використовують безпілотні літальні апарати різних типів, від оперативно-тактичного рівня – до квадрокоптерів, які знищуюся українською ППО.

Протягом доби, окрім одного літака, Повітряні Сили знищили щонайменше 12 БпЛА різних типів, 2 крилаті ракети. Є гарні новини і від Десантно-штурмових військ. Сьогодні воїни однієї з бригад ДШВ із переносних ракетних комплексів збили три крилаті ракети, що несли смерть українцям.

Активні дії у небі продовжує авіація Повітряних Сил, винищувачі патрулюють повітряний простір, здійснюючи перехоплення повітряних цілей, винищувальне прикриття військ та об’єктів. Ударна авіація продовжує завдавати ударів по військах рашистів на визначених напрямках", - запевняють у ПС ЗСУ.

Нагадаємо, що учора було 2 ракетних удари по Львову. Під час першого ракетного удару влучання у житлові будинки не відбулося. В результаті нових ракетних ударів завдано значних збитків об’єктам інфраструктури. Житлові будинки не постраждали. Повідомляли на брифінгу голова львівської ОВА спільно з мером міста.

ІА "Вголос": НОВИНИ