Про це заявив народний депутат України від ВО «Свобода», член антикорупційного комітету Олег Осуховський в ефірі телеканалу «112. Україна», передає прес-служба ВО «Свобода».

«Зміни до Конституції, проголосовані 2 червня, свідчать про подальшу узурпацію влади. Країна побачила, що олігархи контролюють парламент. Можливо, це була репетиція голосування щодо змін до Конституції про так званий «особливий статус Донбасу», який означатиме амністію для терористів, вибори на окупованих територія, легітимізацію влади бойовиків», - наголосив народний депутат.

Він також зазначив, що реальної незалежності суддів не буде, зокрема Вища рада юстиції (тепер - правосуддя) залишиться контрольованою.

«Хочу нагадати, що в минулому скликанні парламентарі проголосували закон про відновлення довіри до судової влади, за яким мала відбутися перевірка стосовно 46 суддів, які судили майданівців. У підсумку Вища рада юстиції лише двох відсторонила, а решта продовжують працювати», – зазначив націоналіст.

Як повідомляли, 2 травня ВРУ підтримала зміни до Конституції України в частині правосуддя.

Раніше парламент ухвалив закон про судоустрій і статус суддів, який тісно взаємопов’язаний з проектом змін до Конституції в частині правосуддя.

ІА "Вголос": НОВИНИ