Учора, 27 жовтня, під час засідання у Біляївському районному суді на Одещині адвокат директора Троїцької ЗОШ Галини Михайленко (яка позивається проти Костенка) висунув вчителеві неоднозначні звинувачення:

«Розпалювання міжнаціональної ворожнечі відбувається між тими особами, які проживають на території села Троїцьке, які були виховані у радянські часи, які руськомовні, які у закладі виголошували такі гасла, як «Наша страна и Украина – общая родина, которая воспитала патриотизм!». Із тими, хто вважає, що цей захід не варто було проводити через день вшанування пам’яті жертв Голодомору, який мав відбутися після того».

Таким чином адвокат назвав різними етнічними спільнотами українців, які послуговуються українською мовою і українців, які спілкуються російською. На запитання Вадима Костенка, до якої етнічної спільноти слід віднести його (адже вільно спілкується як українською, так і російською), адвокат заявив, що до тієї «руськомовної».

Деталі судового засідання – на відео:

 

«На вчителя історії чиниться тиск сепарської мафії за його проукраїнську позицію. З нього вимагають 45 тис грн за нібито образу честі та гідності директора Михайленко Г. В., - розповідає Сергій Солтасюк, очільник Одеської міської організації ВО «Свобода», яка учора прийшла до суду, щоб підтримати Костенка.

Вадим Костенко - посередині

– Наша поява одразу деморалізувала сепарське кубло (на першому фото ховають обличчя). Вони були не готові почути правду «в очі» від кожного з нас. Один з їхніх свідків терміново захворів. Та і на самому засіданні ця компанія виглядала жалюгідно. Адвокат виявився некомпетентним. Не зміг підтвердити навіть позовні вимоги. Сама Михайленко не приховувала своєї прихильності до «ватних ідеалів» та тоталітарного минулого. Деякі вислови про «радянський народ» «дружні народи республікі Бєлорусії, Росії, України» в яких спільна класична освітня система, шкільні заходи «Наша страна і Україна», а також улюблені радянські штампи про «фашистських захватчиків» викликали сміх у всіх присутніх».

Деталі цього протистояння між освітянами на Одещині «Вголос» уже розкривав у статті: «Храни, Боже, Путіна!» Як в українській школі вирощують сепаратизм

ІА "Вголос": НОВИНИ