18 січня в місті Вараш, Рівненська область, напали на активістку Ольгу Кравчук.

Про це повідомляють місцеві видання.

На активістку напали у її квартирі. Зловмисник душив жінку, вимагаючи припинити протести проти корупції у місцевій лікарні.

Ольга розповідає, що поверталася від свекрухи з дворічною дитиною, однак коли вона зачиняла двері квартири, на неї напав невідомий і схопив за горло.

Чоловік кричав до жінки, що у неї є година, щоб видалити групу у «Вайбері» та пригрозив повернутися знову. Коли дитина почала плакати, зловмисник пішов.

Ольга розповіла, що створила групу у «Вайбері», коли рік тому зіткнулася з корупцією і непрофесіоналізмом в лікарні міста Вараш. До групи долучилися інші містяни.

Також активістка зверталася з проблемою корупції до місцевих депутатів та викладала в групі документи, що підтверджують незаконну діяльність адміністрації і лікарів.

В пацієнтів у лікарні вимагали купувати бинти, шприци, засоби для миття туалету, вимагали гроші за надання послуг, які повинні бути безкоштовними.

Згодом, завдяки діяльності Кравчук, була створена робоча група, яка ініціювала перевірку цільових коштів, виділених медустанові. Перевірка показала, що видаткові накладні щодо забезпечення лікарні не відповідають залишкам на складі.

Кравчук звернулася в поліцію після нападу.

Нагадаємо, що раніше у Запоріжжі невідомий напав на громадську активістку.

ІА "Вголос": НОВИНИ