Про запуск програми ведучий Олексій Соломін оголосив у неділю в ефірі шоу «Ганапольское. Итоги без Евгения Киселева», - пише ВВС Україна.

«Взявся вчити українську мову», - сказав пан Соломін. Він закликав слухачів дзвонити в ефір програми і ставити питання українською, а також запропонував Матвієві Ганапольському «скласти їм компанію».

Пан Ганапольський народився у Львові, працює на «Ехо» з 1991 року. У березні 2014 року переїхав до України і почав працювати в українських медіа, залишившись при цьому ведучим і на «Ехо». 20 липня 2016 року президент Петро Порошенко надав йому українське громадянство.

«Я дивлюся нормально (на це. - Ред.), розповідатиму якісь речі, які відбуваються в Україні, українською», - відповів Матвій Ганапольський Олексію Соломіну. При цьому він пожартував, що в середу рівно о 17:00 «Ехо» закриє російська влада.

У недільному ефірі пан Соломін повідомив, що програма називатиметься «А що там у хох лов». Однак пізніше він заявив Російській службі Бі-бі-сі, що назву і концепцію ще опрацьовують.

Згідно зі словником сучасної української літературної мови, слово «хохол» - це зневажливе або образливе прізвисько українців. Адміністрація Facebook у 2015 році почала блокувати користувачів, які вживають це слово.

Як писав раніше «Вголос», половина росіян вважають Україну ворогом. Так вважають 50% опитаних цього року проти 37% у 2015 році, 48% – у 2016-у. Лідером у списку «вороже налаштованих країн» залишаються США.

ІА "Вголос": НОВИНИ