Відомий дієтолог Пол Солтер, засновник програми Fit In Your Dress, стверджує, що вегетаріанський фаст-фуд не краще м'ясного, ба більше – він підрахував, що в більшості випадків страви у вегетаріанських закладах громадського харчування містять більше калорій і натрію, ніж м'ясні страви, пише Independent.

На його думку, причина полягає в тому, що ресторани швидкого харчування на піку зростання популярності вегетаріанства прагнуть відкрити спеціалізовані заклади і надати клієнтам можливість вибору. Втім, їх фінансових ресурсів недостатньо для того, щоб слідувати всім правилам вегетаріанства і часто продукти, які вони використовують для заміни м'яса, дуже низької якості.

Так, дієтологи проаналізували склад вегетаріанського буріто від популярної мережі ресторанів Chipotle. У нього входить коричневий рис, овочі, чорні боби і салат лутук – з цими інгредієнтами він містить 370 калорій, однак деякі фаст-фуди додають в страву гуакамоле і сир, щоб збільшити його вагу і посилити смак. Відповідно, калорійність буріто зростає до 600, а це більше, ніж в звичайному гамбургері.

«Тофу – відмінне джерело білка, але коли ви додаєте до нього, наприклад, сир для посилення смаку, калорійність страви зростає в рази», – каже Солтер.

Він також додав, що знайомий з багатьма веганами із зайвою вагою, які вважають, що харчуються правильно.

«Я знаю багато веганів, які страждають надмірною вагою. Це відбувається переважно через те, що вони споживають багато хімічних речовин, які додані у веганські страви в фаст-фудах», – робить висновок дієтолог.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ