Про це інформує кореспондент Вголосу.

«14 жовтня – День створення українського козацтва, День Пресвятої Покрови, День утворення Української повстанської армії, День Захисника України. Для кожного патріота цей день є великим святом, бо ознаменує боротьбу наших минулих поколінь і теперішнього покоління за велику Україну. Цей день змушує нас згадати про усіх тих, хто боровся, клав своє життя за велику Українську державу. Не посоромимо пам’ять Героїв! Захистимо майбутнє наших дітей!», - заявив лідер націоналістів із трибуни біля пам’ятника Тарасові Шевченку у Києві, де нині стартує Марш слави УПА.

Олег Тягнибок зазначив, що цьогорічний Марш є особливим, адже усі націоналістичні політичні сили України нарешті крокують пліч-о-пліч.

«Сьогодні, коли ми згадуємо про наших вояків, які мужньо захищають цілісність України у боротьбі проти московського окупанта, знаємо, що багато з них вивчали історію, пам’ятали, як боролися упівці за Українську державу. Вже 12-ий рік поспіль тут, у Києві, ми, українські націоналісти, проводимо подібні заходи. Але цьогорічний марш є особливим, бо на цьому великому майдані, біля пам’ятника Великому Кобзареві зібралися представники усіх націоналістичних політичних сил. Ми разом! Ми – та сила, якої так чекала українська нація. Сьогодні ми є єдиними. Цього року ВО «Свобода», «Національний корпус», «Правий сектор», Конгрес українських націоналістів, ОУН, С14 та інші організації крокують пліч-о-пліч у боротьбі за українську Україну – за те, за що боролася УПА», - заявив Тягнибок.

Також лідер націоналістів заявив, що чинна влада зобов'язана негайно повернути Степанові Бандері та Романові Шухевичу звання Героя України, які у них злочинно відібрав режим Януковича.

«Те, що 14 жовтня стало державним святом – наша перемога! Не «23 фєвраля», а сьогоднішнє свято – наша ідеологічна перемога! Те, що сьогодні по всій Україні повалені пам’ятники Леніну та іншим радянським прислужникам – також наша ідеологічна перемога. Те, що у багатьох містах України, а особливо в столиці, є проспект Степана Бандери, проспект Романа Шухевича – також наша ідеологічна перемога! Свого часу українські націоналісти дотиснули Президента Ющенка, який підписав Указ про присвоєння звання Героя України Шухевичу та Бандері. Потім режим Януковича фальсифікаціями і махінаціями скасував це рішення. І попри те, що для багатьох українців Бандера і Шухевич – й так визнані Герої, теперішня влада, теперішній Президент Порошенко зобов’язані негайно відновити історичну несправедливість. І ми хочемо якнайшвидше побачити Указ про повернення Степанові Бандері та Романові Шухевичу звання Героя України. Це буде історично правильно», - виголосив націоналіст.

Тягнибок також підкреслив, що нинішні дії українських націоналістів - пряме продовження боротьби УПА за велику Україну:

«Давайте згадаємо, за що боролася УПА. У мене є витяги Надзвичайного великого збору ОУН 1943-го. І от коли ти читаєш ті справжні патріотичні слова, сказані багато десятиліть тому, розумієш, що те, що ми з вами робимо сьогодні, - продовження боротьби УПА за велику самостійну соборну Українську державу. Як казали упівці: Без хлопа і без пана! І тому ми нині кажемо те саме. Ми боремося за велику Україну. Ми повинні повернути території України, які є тимчасово окупованими. Отож, без хлопа і без пана! Тобто без олігарха і без бариги, без зайди і мародера, і без злиденного українця! Українець повинен бути патріотичний, соціально захищений, успішний і багатий. Колись упівці говорили, що земля є власністю народу. То й ми кажемо, що не можна направо й наліво розпродувати землю сільгосппризначення. Вони казали, що велика промисловість була державною власністю, а мала – приватною. І ми так кажемо: ніякої приватизації стратегічних підприємств, особливо під час війни. Вони писали про участь робітників у керівництві заводами, про справедливу оплату праці, про участь працівників у прибутках підприємств. І ми, українські націоналісти сучасності, подаємо до Парламенту законопроекти, які мають захистити українського працівника, відстояти повне забезпечення усіх працюючих на старість та на випадок хвороби чи каліцтва. І ми говоримо про соціальну справедливість».

Лідер ВО «Свобода» заявив, що теперішня ситуація України є аналогічною до тої,  яку намагалися виправити вояки УПА.

«Сьогодні українські націоналісти, як і колись вояки УПА, - на передовій на фронті. Тут, на передовій лінії захисту знедолених селян, українських робітників, містян, яких чинна влада добиває тарифами і підняттям цін. Ми сьогодні сповідуємо боротьбу УПА і беремо з них приклад. Вони також боролися проти окупанта – московського, польського, німецького, радянського. Але ми бачимо, що теперішня ситуація України є аналогічною. Подивіться, як Європа, яка дуже пишається «посадою» нашого «адвоката», користає слабкістю теперішньої барижної влади в Україні і принижує українців. Поляки кажуть, що з Бандерою і Шухевичем нас не пустять в Європу. А як їх туди пустили із Пілсудським? Мадяри влаштували нам істерику на цілий світ, мовляв, давайте, відкривайте їм школи з угорською мовою навчання. Вибачте, а скільки в Угорщині українських шкіл? Нуль? То чого ви від нас вимагаєте того, чого самі не робите? Президент Чехії дозволяє собі розказувати, що Україна може забути за Крим. Та як таке може бути? Ми, українці, нащадки великих Героїв УПА, маємо усвідомлювати, що наше велике завдання перед всіма поколіннями – продовжити боротьбу УПА. Ми маємо знищити ворогів: як Московію, так і олігархат. Нині в Парламенті лежить десяток законів, авторства свободівців, які відстоюють права українців. Тут про повернення коштів з офшорів, про заборону приватизації стратегічних підприємств, про заборону торгівлі землею с/г призначення, про скасування депутатської недоторканності, про ліквідацію приватних монополій та олігополій, про впровадження пропорційної системи оподаткування (менший бізнес – менші податки). Чому їх не ухвалюють? А тільки комедії показують, здають Україну, голосуючи за трикляті Мінські угоди? А все тому, що їм начхати на національні інтереси – їм важливі лише власні кишені. Для нас, для об’єднаних сил українських націоналістів, для залізного кулака нації, це небайдуже. Бо для нас національна ідея, велич української нації – понад усе!» - виголосив Тягнибок.

Нагадаємо, 14 жовтня 2017 року у Києві відбувається традиційний Марш слави УПА. Відзначити 75-річчя створення Української Повстанської Армії в столиці зібралися понад 20 тисяч активістів ВО «Свобода», «Національного корпусу», «Правого сектора» та інших націоналістичних організацій.

ІА "Вголос": НОВИНИ