Стаття на 10 сторінок спричинила резонанс серед працівників компанії, – передає hromadske.ua за даними Financial Times.

Водночас автор стверджує, що отримав «безліч особистих повідомлень від колег, які висловили вдячність за те, що він підняв ці питання, з якими вони згодні, але ніколи не озвучували через страх громадського осуду.

У маніфесті інженера, анонімно надрукованому на робочому сайті Google для дискусій – Motherboard, йдеться про те, що «розподіл вподобань і здібностей чоловіків і жінок частково відрізняється через біологічні причини. Ці відмінності пояснюють, чому ми не бачимо однакової кількості жінок і чоловіків у технологіях і лідерстві».

Чоловіча схильність до систематичного мислення спонукає їх ставати програмістами, пише анонім, а у жінок є «відкритість, спрямована на почуття і естетику, а не ідеї», тому вони обирають «робочі місця в соціальних або художніх областях».

Багато працівників компанії вимагають від керівництва жорстких заходів у відповідь на публікацію. Хоча виконавчий директор погодився, що інженер порушив кодекс поведінки в компанії, але поки що неясно, чи звільнять працівника.

Як писав раніше «Вголос», компанія Google запровадить сповіщення про надзвичайні ситуації – SOS alerts у пошуковику та в Google картах.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ