Рівень терористичної загрози у Великобританії був підвищений з «істотного» до «серйозного», що відповідає «високій ймовірності нападу». Про це повідомляє Sky News.

Це наслідок скоєння серії терактів в понеділок ввечері в столиці Австрії Відні, в результаті якого було вбито п'ятьох людей.

Міністр внутрішніх справ Пріті Пател охарактеризувала цю акцію як «запобіжний засіб після жахливих інцидентів, які ми бачили у Франції минулого тижня, і подій, які ми бачили в Австрії минулої ночі».

«Британська громадськість повинна бути напоготові, але не тривожитися», – сказала пані Патель, підтвердивши, що тепер поліцейські по всій країні будуть «більш помітними. Це правильно в світлі зростаючої загрози, але, як я вже сказала, громадськість не повинна хвилюватися – це запобіжний засіб», – сказала вона.

Вона закликала громадськість повідомляти про все, що може зацікавити поліцію.

Як повідомлялося, у Відні ввечері 2 листопада відбувся напад на будівлю місцевої синагоги. Біля храму було чутно перестрілку, один правоохоронець отримав важке поранення. Згодом поліція повідомила про ліквідацію одного нападника.

ІА "Вголос": НОВИНИ