Влада Великої Британії наполягає на запровадженні Євросоюзом санкцій проти високопоставлених співробітників російської розвідки, яких Лондон вважає відповідальними за отруєння в Солсбері екс-полковника ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Про це пише The Times.

Як наголошується, до санкційного списку потраплять «півдюжини осіб». Йдеться про керівництво Головного управління Генштабу Збройних сил РФ, яке в публікації фігурує під колишньою назвою — Головне розвідувальне управління (ГРУ).

Санкції можуть бути введені в рамках погодженого ЄС режиму обмежувальних заходів проти країн, які застосовують хімічну зброю.

Зазначається, що Лондон сподівається заручитися підтримкою Франції та Німеччини. Крім того, в жовтні глава британського МЗС Джеремі Гант обговорював питання санкцій із колегою з Угорщини. У рамках санкцій Лондон хоче заморозити активи росіян та заборонити їм в’їзд до ЄС.

Остаточне схвалення Євросоюзу Лондон розраховує отримати найближчими тижнями, а санкції, як очікується, будуть запроваджені в грудні.

ІА "Вголос": НОВИНИ