Міністерство закордонних справ Великобританії засудило «вибори» на тимчасово окупованому Донбасі та закликало Кремль вивести свої військові сили з території України.

Про це йдеться в заяві британського МЗС.

Окрім того, у Великобританії наголосили, що проведені окупантами «вибори» є незаконними та порушують мінські угоди, не відповідають українському законодавству й підривають зусилля, спрямовані на досягнення миру в регіоні.

«Ці так звані »вибори« відбулися на тлі постійних порушень суверенітету та територіальної цілісності України. Росія надає озброєння сепаратистам на Донбасі, а Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) повідомляє про те, що російські військові конвої перетинають кордон на сході України. Ми закликаємо Росію повною мірою виконати свої зобов'язання за мінськими угодами, припинити надання фінансової та військової підтримки сепаратистам та вивести свої збройні сили та військову техніку з території України», - йдеться в заяві.

Як повідомлялося раніше, у ДНР озвучили прогнозований результат “виборів”.

Відтак, у відповідь на “вибори” на тимчасово окупованій території Луганської і Донецької областей Порошенко ініціював спецзасідання Постійної ради Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що реакцією на проведення фейкових “виборів” на Донбасі стане посилення міжнародних санкцій, а Президент Петро Порошенко закликав українців, котрі проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу, не брати участі у цих псевдовиборах.

Своєю чергою, прокуратура України відкрила кримінальну справу проти організаторів псевдовиборів у так званій ДНР. Їм загрожує довічне позбавлення волі.

Представники Європейського Союзу також засудили ці “вибори” та зауважили, що ЄС ніколи не визнає їхні результати.

У МЗС України оприлюднили заяву, у якій йдеться, що “фейковими виборами” Росія порушує норми та принципи міжнародного права, українське законодавство, а також суверенітет і територіальну цілісність України.

ІА "Вголос": НОВИНИ