Як повідомляє телеканал «Дождь», про це пише «Financial Times».

За даними видання, про таке рішення глава британського військового відомства Майкл Фаллон оголосить на сьогоднішньому саміті міністрів НАТО у Брюсселі.

Передбачають, що терміни розміщення військ не встановлюватимуть, однак склад контингенту регулярно оновлюватимуть. Це дозволить союзникам обійти можливі претензії Росії з приводу порушення укладеної після закінчення «Холодної війни» угоди про відправку армій у Східну Європу.

Радше за все, йтиметься про одну роту, тобто приблизно сотню британських військових, а також про збільшення числа інструкторів в Україні (зараз їх 75). При цьому видання відзначає, що Москва, найімовірніше, буде незадоволена цим рішенням. Раніше в Кремлі неодноразово звинувачували НАТО у спробах підібратися ближче до російських кордонів і розширити сферу впливу в Східній Європі.

Видання розповідає, що на саміті Фаллон підкреслить прихильність Великобританії ідеї захисту «суверенітету демократичних держав Східної Європи». Він додасть, що британські інструктори вже навчають українські війська, а літаки королівських ВПС беруть участь у патрулюванні неба Прибалтики.

ІА "Вголос": НОВИНИ