Про це повідомляє Sunday Times з посиланням на джерела в органах безпеки, передає Reuters.

«Джерела розповіли, що Британія готова до проведення наступальної кібероперації проти РФ, якщо Москва шкодитиме національній критичній інфраструктурі», - мовиться у повідомленні.

Зазначається, що йдеться насамперед про Національну медичну систему чи мережу ЛЕП, які вже перебувають «у режимі високої готовності до відбиття кібератак».

«Велика Британія діятиме винятково у межах закону. Неможливо повністю відкинути вірогідність того, що вони знайдуть спосіб, щоб нашкодити нам. Якщо вони агресивно намагатимуться переслідувати нас, ми точно матимемо змогу зробити дещо їм. Однак, на відміну від РФ, ми дотримуємося закону, тож будь-які наші дії будуть пропорційними», - сказав співрозмовник видання.

Зауважується, що Росія готує компромат на британських політиків як відповідь на участь Лондона в ударі по Сирії, здійсненому 14 квітня.

«Найближчим часом ви побачите масштабні економічні санкції проти російських олігархів», - наголосив співрозмовник The Sunday Times. 

Як відомо, в ніч на 14 квітня збройні сили США, Великобританія і Франція завдали удари по сирійських об'єктах, пов'язаних із хімічною зброєю. Сирійські ЗМІ повідомили про трьох постраждалих унаслідок ракетних ударів. У Міноборони Франції оприлюднили відео авіаударів по Сирії. У Пентагоні заявили, що ракетні удари США, Великобританії і Франції по об'єктах в Сирії знищили всі задані цілі.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг та канцлерка Німеччини Ангела Меркель підтримали удари, нанесені по Сирії, а Тереза Мей заявила, що удар по Сирії був законним і мав на меті послабити здатність режиму досліджувати, розробляти та розміщувати хімічну зброю.

Президент України Петро Порошенко назвав удари, завдані силами США, Франції та Великої Британії по об’єктах хімічної зброї у Сирії справедливою відповіддю на злочин проти людяності – хіматаку у Думі 7 квітня. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ