Про це повідомляє The Guardian.

Компанії Facebook та Twitter мають час до 18 січня, аби надати звіт про російську кампанію дезінформації на своїх платформах.

«Якщо ви не можете ефективно контролювати свою платформу, якщо ви ігноруватимете запити на протидію, якщо ви не зможете ефективно здійснювати дії моніторингу та блокувати проблематичний контент, то ми уведемо санкції проти вас», - заявив Даміан Коллінз, голова комітету з питань цифрової безпеки, який вже звертався до компаній з проханням надати інформацію щодо впливу Росії через інтеренет, але відповіді були загальні та незадовільні.

За словами Коллінза, уряд отримав «більше пояснень від журналістів та науковців, ніж від представників соціальних мереж».

Поки невідомо, яку форму матимуть санкції. Прогнозують, що уряд націлиться на рекламу у соціальних мережах, без якої вони не зможуть отримувати прибуток.

У інформації, яку Facebook і Twitter передали британській владі, зазначалося, що вони отримали невелику суму грошей від російських аккаунтів.

Зокрема, Facebook заявив, що лише 97 центів було витрачено на рекламу, пов'язану з Brexit, з боку росіян, а у Twitter заявили, що протягом цього періоду отримали 1 тисячу доларів від телекомпанії «Russia Today».

Через кілька днів посольство РФ у Сполученому Королівстві поділилося заявою Міністерства закордонних справ Російської Федерації:

«Фінансові еліти США та Великобританії, які контролюють основні засоби масової інформації, розгортають кампанію, спрямовану на те, щоб Facebook, Google та Twitter були під суворим контролем, начебто через використання цих інтернет-ресурсів екстремістами. Росія багато разів ставала жертвою фейкових новин у соціальних мережах, але вона ніколи не обмежувала свободу слова в інтернеті».

Видання нагадує, що насправді російська влада заблокувала тисячі сайтів після переобрання Володимира Путіна у 2012 році.

У США Facebook та Twitter проводили широкомасштабні розслідування, у результаті яких було виявлено значне втручання з боку РФ. Facebook виявив 470 російських облікових записів та сторінок, так званих «ольгінських тролів», а Twitter надала Конгресу список з 2752 аккаунтів, які, на думку компанії, були пов'язані з організацією.

ІА "Вголос": НОВИНИ