Якщо Facebook і Twitter не нададуть інформацію у зазначений термін, проти соцмереж введуть санкції, повідомляє The Guardian з посиланням на голову парламентського комітету у справах культури, ЗМІ і спорту Дам'єна Коллінза, – пише УНІАН.

Запит на отримання інформації викликав «неадекватну» реакцію соцмереж. «Потрібно ретельно вивчити процедури, якими користуються компанії типу Facebook, щоб допомогти їм знаходити джерела дезінформації, в тому числі політично вмотивованої, яка надходить з іншої країни», — повідомив пан Коллінз.

Раніше Facebook визнала, що перед референдумом про вихід Великобританії з ЄС у соцмережі була опублікована оплачена з російських джерел політична реклама. З рахунків, пов'язаних з російським Агентством інтернет-досліджень, були оплачені три політичні рекламні оголошення на суму $0,97. Перед референдумом щодо Brexit ці публікації з'явилися в 200 новинних стрічках.

Нагадаємо, влітку розгорівся скандал щодо можливого російського втручання в американські вибори за допомогою публікації політичної реклами. Мова йшла про те, що деякі передвиборні публікації в Facebook, Google і Twitter оплачувалися з російських джерел. За деякими даними, Агентство інтернет-досліджень витратило $100 тисяч на розміщення в Facebook близько 3 тисяч рекламних оголошень.

 

«Вголос»
 

ІА "Вголос": НОВИНИ