Нині на вихованні та оздоровленні  у Будинку дитини №1 перебуває 74 малюки. Це діти віком від двох тижнів до п’яти з половиною років. Лише двоє з них – круглі сироти. Решта, дітлахи, батьків яких позбавлено прав, діти, вилучені із неблагополучних сімей, діти, батьки яких психічно хворі. Одним словом, тут проживають малята, котрі не знають, що таке материнська та батьківська ласка. Їхнє майбутнє не визначене: або усиновлення, або дитячий будинок.

«Дивишся на цих діток – серце крається. Вони такі милі та беззахисні, - каже депутат Львівської обласної ради Володимир Кожан. – Коли я вперше познайомився з Будинком дитини, без вагань вирішив: допомагати їм – мій святий обов’язок. Шкода, що доля дещо несправедливо до цих маленьких ангелят», - висловив жаль меценат.

Ось уже майже десять років Володимир Кожан опікується цим дитячим закладом. Батьківського тепла їм, звісно, не заміниш. Однак, допомога матеріальна допомога теж означає немало. Тому щороку, особливо напередодні великих християнських та державних свят, допомога цим дітям для пана Кожана святе, як «Отче наш».

«Ви знаєте, це людина глибокої щирої душі та великого серця. Словами подяки Володимиру Кожану не передати. Думаю, діти пам’ятатимуть його добро, а Господь неодмінно подякує, - наголосила головний лікар Алла Лігостаєва.

Цього року завдяки благодійнику діти отримали кошички для освячення, кожному з них дісталася свіжоспечена пасочка, продукти харчування, фрукти та інші ласощі і, звичайно, багато іграшок.

Зі свого боку діти теж підготувалися до зустрічі гостей. Віршики та Великодні пісеньки – такою була подяка за подарунки. Але попри маленький концерт,  кожному з них так кортіло взятися за новенькі іграшки, котрі вже з самого початку поділили між собою.    

ІА "Вголос": НОВИНИ