Генпрокурорка України Ірина Венедіктова підписала подання про відсторонення голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка та інших суддів.

Відповідну інформацію з посиланням на власні джерела оприлюднив головний редактор «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов у Facebook.

Загалом відсторонили від посади сім суддів Окружного адміністративного суду Києва. Наступного тижня суддя Вовк та інші служителі Феміди мають з'явитися у НАБУ для допиту. Ще раніше суддів оголосили у розшук.

Бутусов зауважив, що тепер відповідальність за збереження Вовка на посаді лежить на Вищій раді правосуддя.

«Сподіваюся, Вища рада правосуддя проявить розсудливість, і зробить все залежне для того, щоб судді ОАСК втратили свої посади й можливість впливати на процес за допомогою адмінресурсу. Якщо на місцевих виборах Вовк продовжить виконувати обов'язки, то правосуддя не буде», – наголосив Бутусов.

17 липня НАБУ повідомило про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, заступнику голови суду Євгену Аблову та ще п'ятьом суддям і керівнику Державної судової адміністрації Зиновію Холоднюку.

Пізніше керівник апарату Окружного адміністративного суду Києва повернув Офісу генерального прокурора невручену підозру голові суду і ще чотирьом суддям суду. У суді заявили, що підозри було оголошено не за правилами, а «залишено на стільці».

Як повідомлялося, 17 липня НАБУ завітало з обшуками до Окружного адміністративного суду столиці та керівнику ОАСК Павлу Вовку оголосило підозру. Вовку інкримінують захоплення влади та створення злочинної організації.

Нещодавно НАБУ оголосило в розшук главу Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та його колег з ОАСК, яких підозрюють у спробі захоплення влади.

ІА "Вголос": НОВИНИ